Accoya®; het duurzaamste hout ter wereld. De ideale houtsoort voor constructieve uitdagingen. Het hout wordt gemodificeerd door 
het hout te acetyleren. Het acetyleren dringt volledig door in het hout, waardoor het een unieke duurzaamheid krijgt.

Accoya is het duurzaamste hout ter wereld en bevindt zich in Duurzaamheidklasse 1. Het hout is perfect geschikt voor toepassingen onder zware omstandigheden. Bij bovengronds gebruik gaat het 50 jaar of langer mee en bij contact met grondwater nog steeds 25 jaar. Het is bestand tegen insecten en schimmels en gegarandeerd rottingsvrij. Daarom werken wij graag met dit duurzame materiaal.

Acetyleren

Bij het acetyleren blijven de sterkte en de natuurlijke schoonheid van het hout behouden. De hardheid van het kozijnhout neemt zelfs toe. De sterkte in verhouding tot het lage gewicht maken dat Accoya ideaal is voor uitdagende constructieve toepassingen. Het hout beschikt over een superieure weerstand tegen de inwerking van UV-stralen, waardoor het veel langer zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Accoya is geschikt voor transparante verfsystemen in buitengebruik. Het heeft een verbeterde warmte-isolatie ten opzichte van de meeste houtsoorten en beschikt over een sterke isolerende werking.

Milieuvriendelijk

Dit gemodificeerde hout is niet toxisch maar milieuvriendelijk. Het is niet giftig en er komen geen schadelijke stoffen in het milieu terecht. Bij gezaagd Accoya komen geen houtoppervlakken bloot te liggen die niet zijn geacetyleerd. Het is onnodig Accoya verder te beschermen met milieuonvriendelijke producten.

Verwerken

Accoya laat zich machinaal en handmatig goed bewerken en vraagt geen extra inspanningen van houtverwerkers en eindgebruikers. Het toegepaste hout komt uit duurzaam beheerde bossen en wordt geleverd met het FSC® of PEFC certificaat. Het is veilig en recyclebaar.